Вижте какво смятат експерите   Какви цени на горивата ни очакват

...
Вижте какво смятат експерите
  Какви цени на горивата ни очакват
Коментари Харесай

Лятото идва, ще зареждаме ли по-скъпо гориво?

Вижте какво считат експерите

 

Какви цени на горивата ни чакат през летния сезон? Прогнозите са разнопосочно, само че съгласно Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива цените най-вероятно няма да се покачат до месец - месец и половина. По думите му потреблението за последния месец е намаляло с 10%.

" Може би се дължи на лекото стесняване на стопанската система. Хората най-вероятно са изпразнили джобовете. Дори може горивата да поевтинеят с 5-6 стотинки. Метанът ще падне с 10-15 стотинки - под 1,80 лева Бензинът ще бъде сред 2,45 и 2,55 лева на другите обекти, а за дизела приказваме под 2,40 лева Газта - сред 90 и 96 стотинки ", предвижда Хаджидимитров.

По думите му единственият фактор, който може да повлияе на нарастването на цената на пропан-бутана, е в случай че върнат акциза и ДДС-то от 1 юли, предава dnes.bg.

" Най-вероятно няма да се одобри. Много е мъчно да си вземеш някакъв бонус, когато го дадеш на хората. Нашите акцизи са най-ниски в Европейски Съюз, обикновено е цените на колонките да са най-ниски. Маржовете на облага в Европа и България са близки - към 7-8%. Тази наклонност в близко бъдеще ще се резервира. Спекулантите на пазара елементарно спекулират с информацията, която излиза непрестанно ", уточни Хаджидимитров пред Bulgaria ON AIR.

Хаджидимитров означи, че няма никакви проблеми с доставките на горива, а пазарът е спокоен.

" Конкуренцията сега работи крепко за понижаване на цените по колонките. Потреблението пада и стартират да смъкват цените ", безапелационен е Димитър Хаджидимитров.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР